Impact corporate logo design
Image default
Computers / Internet / Searching

Woninginbraak: De beste periode om zorgeloos op vakantie te gaan Op vakantie ga

Woninginbraak: De beste periode om zorgeloos op vakantie te gaan

Op vakantie ga je om tot rust te komen. Om de dagelijkse verplichtingen die je in Nederland hebt even achter je te laten. Het zijn zorgeloze dagen waarbij je even aan niets hoef te denken en alleen maar hoeft te ontspannen. Helaas loopt de welverdiende vakantie voor veel mensen toch anders af. Nederland heeft jaarlijks met ruim 65.000 inbraak gevallen te maken. Kan je met dit geweten nog wel op reis zorgen je zorgen hoeven te maken of het feit dat er een kans bestaat dat er spullen uit je woning worden gestolen? En in welk seizoen loop je het minst risico op een inbraak en kun je het best op vakantie gaan? Is dat in de winter of toch in de zomer?

 

Winter

Uit onderzoek blijkt dat het inbraakalarmvan de meeste woningen in de donkere maanden het vaakst afgaan. Dat komt doordat het in de winter minder lang licht blijft overdag. De avond is voor inbrekers het ideale moment om toe te slaan. Zij kunnen dan ongezien hun gang gaan.

 

Zomer

Ook de zomer is een populaire periode voor boeven. In de warmere maanden vergeten veel huishoudens het raam en deur open waardoor indringers onopvallend je woning in kunnen zonder daar enige moeite voor te doen of het risico te lopen op een alarmsysteem dat af gaat.

 

Deur en raam op slot                 

Zowel in de winter als de zomermaanden zijn inbrekers erg actief. Toch is het verstandig om de koude wintermaanden in Nederland door te brengen omdat dan de meeste boeven toeslaan. Wanneer zij merken dat er iemand thuis is, dan slaan zij jouw woning ongetwijfeld over. Ondanks er ook in de zomer veel ingebroken wordt, is die periode toch het beste om op reis te gaan. Maar voordat je vertrekt, moet je natuurlijk wel goed controleren of alle deuren en ramen goed dicht zijn. Want anders ben je alsnog je spullen kwijt.

 

https://www.groenewegendelft.nl/