Impact corporate logo design
Image default
Computers / Internet / Searching

Welke baan past bij jou?

Net afgestudeerd en wat nu? Welke richting wil je op gaan en welke branche past het beste bij jou? Wil je werken bij gemeente? Ben je een marketeer of juist op zoek naar de vacature schuldhulpverlener? Hier worden een aantal tips gegeven om aan de juiste baan voor jou te komen.

Bepaal wat je wilt

Schrijf voordat je opzoek gaat naar een baan goed voor je zelf op wat je zelf nou precies wilt. Probeer een soort vacature te schrijven waar jij aan voldoet. Kijk hierbij naar je werkervaring en welke opleiding je hebt gevolgd. Verder is het goed om je persoonlijke eigenschappen en competenties op te schrijven en voor welke taken jij verantwoordelijk wilt en kunt zijn. Op deze manier schenk je een duidelijk beeld over wat jij nou precies wilt en waar je naar moet zoeken.

Neem voldoende tijd om de juiste baan te vinden

Natuurlijk wil je snel beginnen met werken bij een leuke baan om geld te verdienen. Toch duurt het vaak langer dan verwacht om echt die baan te vinden die bij jou past. Handel daarom niet te snel. Hou netjes bij wat je hebt bekeken of waar je op gesprek bent geweest om een goed overzicht te hebben over je activiteiten tijdens de zoektocht.

Maak een goede CV en motivatiebrief

Dit is al heel belangrijk wanneer je een sollicitatie begint. Dit is tenslotte het eerste beeld wat er van jou is, zonder dat je überhaupt op gesprek bent gekomen. Zorg dat je CV relevant is en up to date en haal onnodige bijbaantjes van 5 jaar geleden eruit. Maak je CV ook overzichtelijk, dit geeft een goed signaal af door alles makkelijk terug te kunnen zien, wat je ook in de praktijk doet. Ook zou je referenties kunnen toevoegen van je vorige werkgevers die een goed woordje voor jou kunnen doen.

Naast de CV is de motivatie ook erg belangrijk. Zorg dat het persoonlijk is voor de gene die het zal gaan lezen in de schrijfstijl die bij het bedrijf past. Maak het ook pakkend en origineel, zorg ervoor dat jouw brief opvalt tussen alle andere motivatiebrieven. Hierna volgt de volgende stap namelijk het sollicitatiegesprek.

https://professionalpartners.nl/vacatures/