Menu

Wat zijn de instellingen op een LED schijnwerper?

October 11, 2017 - Computers / Internet / Searching
Wat zijn de instellingen op een LED schijnwerper?

Als jij een LED schijnwerper hebt gekocht, dan is je vast opgevallen dat er heel veel instellingen staan op deze aangepaste LED verlichting en op de sensor. Om optimaal gebruik te maken van jouw LED verlichting, is het belangrijk dat je deze instellingen goed afstelt. Jammer genoeg is er niet een manier om dit in één keer goed te doen. Een groot voordeel is echt dat dit instellen erg gemakkelijk is, vooral als je weet waar alles voor staat. Op de sensor of op de lamp zijn tot wel 3 verschillende instellingen te vinden. Dit zijn:

–      Sens

–      Time (ook wel aangegeven met een lampje of klokje)

–      Lux (ook wel aangegeven met een maantje)

Om jouw instellingen zo goed mogelijk te krijgen moet je eerst weten waar deze instellingen voor staan. Per LED schijnwerper kunnen de indicaties verschillen, maar de werking is overal hetzelfde. Daarom hebben wij de belangrijkste dingen op een rijtje gezet.

 

De gevoeligheid aanpassen met Sens

 

Eén van de belangrijkste aspecten van een LED schijnwerper is de gevoeligheid van de sensor. Dit bepaalt immers wanneer de lamp aan mag gaan. Een hoge gevoeligheid zorgt er voor dat de lamp erg snel aan zal springen. Deze instelling mag hoog staan, vooral als je mensen op een verre afstand wilt detecteren.

Je moet echter oppassen dat hij niet te hoog staat. Draai je de gevoeligheid knop te ver aan, dan zal de lamp op elke kleine beweging reageren. In dat geval zal hij bijvoorbeeld ook afgaan als er een vogel vliegt of een eekhoorn langsloopt. De beste manier om dit te testen is door de stand zo laag mogelijk te zetten. Vervolgens loop je langs de LED schijnwerper en kijk je of de LED lampen aan gaan. Gaan de LED lampen niet aan, dan kan je de sensor hoger zetten en nogmaals proberen. Test dit natuurlijk wel in het donker, zodat de LED verlichting daadwerkelijk kan werken.

 

De tijd aanpassen

De time schakeling is eigenlijk heel gemakkelijk. Dit regelt hoelang de LED lampen blijven branden. Hoe hoger je dit zet, hoe langer de lamp aan zal blijven. Dit kan je instellen naar eigen smaak.

Lux aanpassen

De lux of het maansymbool op een LED schijnwerper regelt wanneer een lamp ligt mag geven. Dit doet hij door de mate waarin het donker buiten is te meten. Dit betekent dus dat afhankelijk van hoe scherp je deze instelling zet, de lamp aan zal gaan wanneer het nog heel licht is of juist heel donker. Deze instelling voor een LED schijnwerper hangen af van de locatie waarin je hem plaats.

Je kan dit dan ook het beste een aantal nachten testen voor de optimale instelling.

https://www.leds-depot.be/led-armaturen/led-schijnwerpers-ip65.html