Impact corporate logo design
Image default
Computers / Internet / Searching

Wat moet je doen als je licentie is verlopen?

Wanneer je al druk bezig bent met werken of nog steeds naar school gaat is de kans groot dat je bij werkzaamheden of projecten gebruik moet maken van een aantal licenties. Hierbij kan je voornamelijk denken aan de licenties van Office. In sommige gevallen, wanneer je bijvoorbeeld een laptop of desktop van je school of werk je beschikking hebt zijn deze licenties al aanwezig. Toch zijn er daarnaast ook nog behoorlijk wat gevallen wanneer dit niet zo is.

Weet jij wat je tot je beschikking hebt?

Veel mensen realiseren zich niet dat het gebruik van een van de officeprogramma’s daadwerkelijk geld kost. Wanneer je hier gebruik van wilt maken heb je eigenlijk twee opties. Je kiest voor een eenmalig pakket wat je een keer aanschaft en je hier voor de rest van de tijd gebruik van kan maken. Daarnaast zijn er ook nog pakketten waarbij je een licentie aanschaft voor bijvoorbeeld een of twee jaar. Wanneer je voor een eenmalige licentie kiest zie je in de meeste gevallen dat deze best beperkt is. Niet alle mogelijkheden worden ondersteunt en het wordt vaak beperkt tot Word en Excel. Wanneer je kiest voor de jaarlijkse licentie dan heb je vaak toegang tot alle mogelijkheden en zijn dit ook eigenlijk altijd de laatste versies. Het is geheel aan jou welke variant je kiest. Wanneer je niet veel te bestanden hebt en eigenlijk nooit van alle functies van het pakket gebruik gaat maken dan kan je kiezen voor de eenmalige licentie en zo gebruik blijven maken zonder dat je dit na een jaar weer moet verlengen. Kies je voor de jaarlijkse licentie dan zal je al snel zien dat je de laatste versie krijgt die ook rekening houdt met updates.

Mijn licentie is verlopen, wat nu?

Wanneer je een melding krijgt dat je licentie is verlopen raken veel mensen al in lichte paniek. Deze paniek is helemaal niet nodig en in de meeste gevallen kan je gewoon een nieuwe licentie kopen. Raak dus niet in paniek wanneer je deze melding krijgt, je bestanden zullen niet verloren gaan en het is gewoon mogelijk om te hervatten met je bestanden wanneer je deze licentie verlengd.

https://softwarelicense4u.com/