Impact corporate logo design
Image default
Computers / Internet / Searching

Wat kun je doen om wittere tanden te krijgen?

In dit artikel worden een aantal tips gegeven voor witte tanden. Tanden bleken is een optie, maar daarnaast kun je ook zelf het een en ander doen om van je gele tanden af te komen.

 

Stop met roken

Het klinkt heel logisch, maar stoppen met roken geeft een groot effect aan de kleur van je tanden. Door de rook gaan je tanden meer verkleuren en krijgen ze op langer termijn sneller een gele gloed. Door te stoppen met roken neemt dit weer af en zullen je tanden er dus witter en mooier uitzien.

Water drinken

Door iets te eten of te drinken, komen er bepaalde zuren en bacteriën vrij in je mond. Deze tasten je tanden aan en het wordt ook wel zuuraanval genoemd. Door na het eten 1 of 2 glazen water te drinken kun je deze laag wegspoelen.

Koffie en wijn drinken

Koffie en wijn wordt veel gedronken door mensen, maar de kleurstoffen die hier inzitten kunnen voor gele tanden gaan zorgen. Koffie en wijn bevatten tannine dat het tandglazuur aantast en de kleur van het gebit. Let dus goed op wat je eet qua suikers en neem niet te veel koffie of wijn.

Bezoek aan de tandarts

Het advies is om elke 6 maanden naar de tandarts te gaan om wittere tanden te krijgen. Ook de mondhygiënist kan helpen om tandplak en tandsteen te verwijderen die op plekken zitten waar je zelf met poetsen niet bij kunt. Het verschilt per persoon, want de een maak sneller tandplak en tandsteen aan dan de ander.

Tanden witter laten lijken

Je kunt ook heel gemakkelijk er voor zorgen dat je tanden witter lijken, terwijl ze helemaal niet perse witter zijn. Je huidskleur of de kleuren van je haren kunnen een groot verschil maken in hoe wit je tanden er uit zien. Denk er bijvoorbeeld aan als je terug komt van vakantie, dan lijken je tanden een stuk witter door je donkerdere huid. In feite is dit helemaal niet het geval maar optisch lijkt het zo. Het zelfde geld voor je haarkleur

https://witgebitnederland.nl/