Impact corporate logo design
Image default
Computers / Internet / Searching

Voordelen en nadelen webshop

Het klinkt voor veel mensen met plannen om te ondernemen als muziek in de oren: een webshop laten maken. Eenvoudig een webshop onderhouden en eigen baas zijn zonder huur voor een pand en andere dergelijke kosten die bij een onderneming komen kijken. Een webshop beginnen is tenslotte ook nog een erg makkelijk om te doen, maar wil je er echt geld aan verdienen dan zul je en veel tijd en moeite voor moeten doen. In dit artikel worden verschillende voor en nadelen op een rijtje gezet waar je als ondernemer op moet letten bij het starten van een webshop of mogelijke applicatie.

 

Lage kosten

In vergelijking tot het hebben van een fysieke winkel, is een webshop relatief laag in de kosten. Je hoeft namelijk geen huur te betalen of een winkelpand te kopen. Je kunt vanuit huis een start maken en met je laptop de webshop runnen.

 

Flexibel

Omdat je vanuit huis werkt, ben je flexibel aan het werk en kun je je tijd zelf indelen. Ben je een 9 tot 5 baan gewend, dan is het zeker een voordeel om zelf te bepalen welke tijden je aan het werk bent. Voor sommige kan dit een nadeel zijn, omdat de productiviteit in handen ligt van je flexibiliteit, maar als het je eigen webshop is dan zal dit geen probleem moeten zijn.

Geen Baas

Je hoeft je eindelijk niet meer te verantwoorden aan je baas. Doe je iets niet goed, dan ben je zelf degene die hier iets aan moet doen en er zal geen baas zijn die er een probleem van zal maken. Dit is ook gelijk een nadeel, omdat het niet voor iedereen is weggelegd om eigen baas te spelen.

 

Werk wordt ook Prive’

Als je voor een baas werkt en je bent na je dienst thuisgekomen, dan heb je ook echt vrije tijd. Heb je een eigen onderneming, dan zul je 24/7 bezig zijn met het onderhouden er van en dit kan voor sommige mensen lastig zijn om prive ook echt prive te houden.

Applicatie mogelijkheden

Naast het hebben van een webshop, kun je na succes ook een applicatie ontwikkelaar inschakelen om een mobiele app te bouwen. Dit zal leiden tot meer verkeer en verkopen.

https://www.edit4u.nl/