Impact corporate logo design
Image default
Computers / Internet / Searching

Vissen met de vaste stok

In de hengelsport winkel zijn verschillende soorten hengels te verkrijgen. De meest aansprekende zijn misschien wel de vele meters lange hengels, die ook wel vast stokken worden genoemd. Je ziet ze hier uitgestald op rekken. Deze hengels zijn ondanks de lengte vaak verbazingwekkend licht om vast te houden. Dat is op zicht logisch want de hengels zijn ook bedoeld om lange delen van de dag in de hand te houden. Is het niet om natuurlijk vis te vangen of in te werpen, maar ook om aas te controleren en eventueel bij te voeren.

 

In hoofdzaken zijn er twee verschillende soorten vaste hengels. Dit zijn oversteekhengels en telescopische hengels. Het verschil in deze vaste hengels is de manier hoe de verschillende delen aan elkaar komen. Bij een telescopische hengel schuif je als het water de hengel uit elkaar. Elk deel klemt het volgende, waardoor een lange stok ontstaat. Bij een oversteekhengel, kun je de delen niet zomaar ineen schuiven. Wil je de hengel korter vissen (of ophalen), dan haal je een deel los van de achterkant. Wil je op het einde van de visdag de hengel weer mee naar huis nemen, dan kan je vaak de achterste dop verwijderen van het dikste deel van de hengel, en hierin de andere delen van dik naar dun steken. Hierdoor is ook deze hengel erg compact voor vervoer. Tijdens het vissen zal je er echter rekening mee moeten houden dat je een of meerdere hengeldelen moet bergen op je visstek.

Zorg dat het netjes en opzichtelijk staat opgesteld, zodat iedere voorbijganger het kan zien staan. Zo voorkom je dat er iemand tegen de stok aanloopt of niet ziet liggen. Gebruik daarom een vaste steun om je stok in te zetten. Zo valt hij ten eerste goed op en hij staat ook nog een goed een veilig opgesteld. Dit kun je kopen in een sportviswinkel.

https://www.sportvisgigant.nl/