Impact corporate logo design
Image default
Computers / Internet / Searching

Op wereldreis: de dilemma van alle woningeigenaren

Op wereldreis: de dilemma van alle woningeigenaren

Alleen of met je partner de wereld rondreizen is de afgelopen jaren enorm populair geweest. De verwachting is dat na de pandemie heel veel mensen weer gaan reizen. Bij jonge studenten en recent afgestudeerden komt er bij de voorbereidingen voor hun avontuur minder kijken dan bijvoorbeeld bij mensen die aan een baan of woning vast zitten. Vooral woningeigenaren zitten voor vertrek met een groot dilemma. Is het wijsheid om de woning tijdens de reis te verkopen of te verhuren?

 

Waarom verkopen?

Hoewel een huis snel verkopen mogelijk is, twijfelen veel mensen daar toch over. Het nadeel van je woning verkopen voor een wereldreis is dat je daardoor bij terugkomst het risico loopt zonder huis te zitten. Het voordeel daarentegen is dat je zorgeloos op vakantie kunt. Je hoeft je tijdens de reis namelijk geen zorgen te maken over een openstaande hypotheek. En wanneer je de woning voor vertrek al volledig hebt afgelost: dan kan je dat geld mooi gebruiken om tijdens je reis niet in geldnood te komen.

 

Waarom verhuren?

Als je ervoor kiest om je woning te verhuren, dan heb je bij terugkomst in ieder geval meer zekerheid. Je hoeft dan niet meer zonder huis te zitten. Echter zitten er andere nadelen aan verhuren. Je weet niet of de huurder zich netjes houdt aan de afspraken. Daarnaast is het niet altijd een fijn idee dat iemand al die tijd verblijft in jouw huis.

 

Binnenkort kan je weer alleen of met je partner op wereldreis gaan. Als je een eigen huis hebt, kun je ervoor kiezen om je woning te verhuren zodat je bij terugkomst meteen weer terug naar je woning kan. Je huis direct verkopen is een andere optie. Hoewel je na de reis zonder huis komt te zitten, hoef je je tijdens de lange vakantie in ieder geval geen zorgen maken zodat je optimaal kunt genieten!

https://www.economy.nl/