Impact corporate logo design
Image default
Computers / Internet / Searching

Oorsprong kerst

Voor iedereen heeft kerst een andere betekenis maar wat wel voor iedereen overheen komt is dat het een belangrijke dag voor ons allemaal is. De een viert met kerst de geboorte van Jezus en de voor de ander heeft kerst geen christelijke betekenis en is het een tijd van cadeaus aan elkaar geven en met familie zijn. Vaak is het kerstdiner het moment van het jaar waar jij en je hele familie samen komen. Trek je tijdens dit diner een mooi pak aan of ga je voor een kerstpak?

Christelijke oorsprong

Oorspronkelijk wordt er met de kerst de geboorte van Jezus Christus gevierd. Het woord kerst is een verbastering van het woord Christus. Kerstenen betekent namelijk christelijk malen. De christenen komen tijdens de kerstavond samen bij elkaar om kerstmis te vieren. Of Jezus daadwerkelijk op 25 december geboren is weten we niet. Daarnaast duurde het zelfs tot de vierde eeuw tot dat de geboorte van Jezus als officiële feestdag gezien werd. Vanaf toen werd er bepaald om de kerst te vieren op 25 december.

De kerstman

Maar waar komt dan ineens de kerstman vandaan? De kerstman komt oorspronkelijk uit Finland maar is de Verenigde Staten enorm populair geworden door de Coca-Cola reclames. Sinds de jaren 30 is de kerstman te zien in de advertenties van Coca-Cola. Je zou eigenlijk kunnen denken dat de kerstman een commerciële stunt is geweest die uit de hand gelopen is. Door de jaren heen kent bijna elk land wel de kerstman en is hij niet weg te denken tijdens de kerst. Niet alleen de kerstman is een trend die overkomen waaien is vanuit de Verenigde Staten. Ook de foute kersttrui is niet meer weg te denken in Nederland tijdens de kerst.

Zo is voor iedereen kerst dus anders maar wat we allemaal gemeen hebben is dat het een periode vol gezelligheid en vreugde is.

https://www.uglyxmas.nl/