Impact corporate logo design
Image default
Computers / Internet / Searching

Meer veiligheid tijdens het achteruitrijden

Het is voor de bestuurder van een groot voertuig altijd lastig om achteruit te rijden, want een groot voertuig heeft altijd een grotere dode hoek waardoor het moeilijker is voor een bestuurder om te zien of het veilig is om achteruit te rijden. De kans op ongelukken als je achteruitrijdt is groter bij voertuigen met een grote dode hoek dan bij voertuigen met een kleinere dode hoek. Door de grote dode hoek kan een bestuurder maar een klein deel van de omgeving zien en kan nooit zeker weten of er iemand achter het voertuig is.

Door van een achteruitrijcamera gebruik te maken is het mogelijk om het grootste deel van de dode hoek van een voertuig te zien, waardoor een bestuurder zekerder kan weten of er iemand achter het voertuig is tijdens het achteruitrijden. Bij grote voertuigen is er een grotere kans op ongelukken tijdens het achteruitrijden. Met een achteruitrijcamera kan je ongelukken en schade voorkomen tijdens het achteruitrijden.

Achteruitrijcamera’s zijn niet alleen voor grote voertuigen goed, maar zijn ook goed voor kleine voertuigen omdat het met een achteruitrijcamera altijd mogelijk is om in de dode hoek achter het voertuig te kijken. De reden waarom niet iedereen een achteruitrijcamera heeft is omdat achteruitrijcamera’s erg duur zijn. Een achteruitrijcamera begint ergens tussen de tweehonderd en de driehonderd euro en dat vinden veel mensen te duur.

Naast de hoge prijs is er eigenlijk maar een nadeel aan de achteruitrijcamera, want de achteruitrijcamera van de meeste merken sluiten niet aan op de monitors van andere merken. Zo kun je een orlaco achteruitrijcamera niet aansluiten op een monitor van waeco en kan je een waeco camera niet aansluiten op een monitor van orlaco. De enige achteruitrijcamerafabrikant die haar camera’s wel kan aansluiten op andere merken is van Zwitserland. Met van Zwitserland heb je daardoor meer keuze.

https://www.vanzwitserland.nl/