Impact corporate logo design
Image default
Computers / Internet / Searching

Manieren van muziek luisteren

Muziek luisteren, iedereen doet het wel. Zeker in de periode van de corona crisis. Mensen gaan nu steeds meer naar muziek luisteren. Dit komt onder andere doordat je meer thuis moet zitten en je minder activiteiten kunt doen. Je wilt je ook niet vervelen, dus ga je vaker uit verveling een leuk nummertje luisteren. Dit kan je op vele manieren doen. De meest bekende zijn wel via de radio, Youtube en Spotify.

Radio
Uit onderzoek van het ANP, in samenwerking met het RAB en het NLO, is gebleken dat er in de coronacrisis langer naar de radio geluisterd wordt. Mensen luisteren vaker en langer naar de radio in deze tijden. Je kan op verschillende manieren naar de radio luisteren. Je kan online radio luisteren, dit doe je door op internet naar een radioplatform te zoeken of een website waar je verschillende radio zenders kan beluisteren. Zo kan je kosteloos naar je favoriete radiozender luisteren. Het enige wat je nodig hebt, is een goede internet verbinding. Op deze manier kan je gemakkelijk gratis radio beluisteren.

Youtube
Je kan ook online muziek luisteren via Youtube. Op Youtube moet je dan de titel van het nummer dat je wilt luisteren intikken en dan kan je gelijk het nummer luisteren. Je kunt ook een playlist afspelen, dit doe je door de naam van de playlist in te tikken bij de zoekfunctie bij Youtube. Dit is ook weer een zeer gemakkelijke en kosteloze manier om van je favoriete nummer te genieten.

Spotify
De snelst groeiende en waarschijnlijk meest gebruikte manier van nummers luisteren is via Spotify. Spotify is een app die je kunt downloaden en op deze app kan je zowat elk nummer beluisteren die je wilt. Het aanbod is reuze van rock tot EDM, elke stijl is er te vinden. Je kan zelfs je eigen playlist samen stellen. Je kan gebruik maken van de betaalde en onbetaalde versie van Spotify. Bij de betaalde versie krijg je geen reclames tussen door te horen. Dit is ideaal als je het horen van reclames helemaal zat bent. Verveling zonder muziek zit er dus niet in.

http://www.radioluisteren.be