Impact corporate logo design
Image default
Computers / Internet / Searching

Manieren om gemakkelijk te sparen

De vakantieperiode is ten einde gekomen, helaas! Na de dagjes weg, de nachten in de clubs en de avonden in restaurant durven velen hun bankaccount niet meer te openen. In veel gevallen is de financiële schade groot. Om volgend jaar weer optimaal te kunnen genieten van een vakantie naar spanje of een reis naar griekenland zal er gespaard moeten worden.

Toch kan het sparen lastiger zijn dan verwacht. ‘Ach, een etentje minder en vaker thuis lunchen is makkelijk haalbaar’ zeggen velen. Toch blijkt dit plan op termijn al niet gevolgd te worden. Daarnaast zullen de komende maanden voorzien zijn van diverse feestdagen, waar lekker eten, veel drankjes en leuke cadeautjes bij horen. Hoe moet je dan sparen?

Contant betalen

Het probleem van contactloos betalen is dat je weinig besef hebt van de afschrijvingen. Wanneer er contant afgerekend wordt, zie je gelijk hoeveel geld er nog in de portemonnee zit. Door contactloos te betalen, hoeft de bankrekening niet geopend te worden, waardoor je je onbewust bent van het afgeschreven geld.

Om meer besef te krijgen van je uitgaven, is het dan ook raadzaam om contant te betalen. Op die manier zul je bij iedere betaling geconfronteerd worden met de afname van het aanwezige geld.

Maak een spaarplan

Door het maken van een spaarplan zul je je bewuster worden van de inkomsten en uitgaven. Ga na hoeveel jij per maand verdient, uitgeeft en mogelijk ontvangt van de overheid of familieleden.

Bedenk vervolgens een haalbaar bedrag dat je elke maand aan de kant zet om te sparen. In het begin zal dit lastig zijn, doordat de verleiding erg groot is om het geld terug te storten. Na een tijdje zul je je levensstijl en koopgedrag aanpassen en zul je op termijn onbewust meer besparen.

Meer onderzoek

Nederlanders zijn lui en de markt speelt daar slim op in. Wanneer we bij de Blokker kledinghangers zien van een tientje, terwijl die bij de Primark te halen zijn voor €3, zullen de meeste Nederlanders uiteindelijk toch de Blokker verlaten met de kassabon. Nederlanders hebben vaak simpelweg geen zin om meer moeite te doen, waarbij er maar enkele euro’s worden bespaard. Toch zullen die ‘enkele euro’s per dag’ aan het eind van de maand een groot verschil maken.

Koop verstandig en ga na of het betreffende product in een andere winkel in de buurt niet goedkoper te krijgen zijn.  

 

http://vakantiearena.nl