Impact corporate logo design
Image default
Computers / Internet / Searching

Loopbaanbegeleiding bij carrierepoort

Carrierepoort is een bureau die zich specialiseert in het begeleiden van werknemers. Zij specialiseren zich voornamelijk in human resource development. Zo analyseren zij vraagstukken die ervoor zorgen dat werknemers worden gemotiveerd om te bewegen en te blijven bewegen op werk. Zo bieden zij verschillende diensten aan. Hierbij kun je denken aan loopbaanbegeleiding, outplacement en een vitaliteitschecks. Deze diensten verschillen van elkaar en zullen een voor een worden toegelicht. De diensten hebben allemaal gemeen dat ze ervoor zorgen dat werknemers beter worden begeleid in het optimaliseren van hun werkactiviteiten en zich beter op hun plekken binnen een bedrijf voelen. Lees hier meer over deze dienst.

Loopbaanbegeleiding is er voornamelijk om ervoor te zorgen dat de werknemers zich beter gaan functioneren op hun werk. Zo krijgt de werknemer een persoonlijke coach aangeboden waarbij er hij/zij begeleiding krijgt in het oplossen van persoonlijke en zakelijke vraagstukken. Na een traject loopbaanbegeleiding zal er meer zelfvertrouwen ontstaan bij de werknemer wat ertoe leidt dat de werknemer nog meer kan groeien binnen de zakelijke omgeving. Loopbaanbegeleiding begint in eerste instantie met een intake gesprek. In een dergelijk intakegesprek wordt eerst vragen gesteld aan de werknemer. Op welke aspecten is er verbetering mogelijk. Vervolgens wordt er een plan samengesteld om ervoor te zorgen dat de verbeteringen daadwerkelijk zullen plaats vinden. In combinatie met een intakegesprek worden er ook heel vaak verschillende tests opgesteld wat moet leiden tot goed inzicht in de persoonlijkheid en competenties van de werknemer.

Een outplacement verschilt op bepaalde aspecten sterk van loopbaanbegeleiding. Bij outplacement is voornamelijk begeleiding dat zich richt op de overstap tussen werk en werk. Vaak wanneer een werknemer wordt ontslagen heeft hij/zij de keuze om te kiezen tussen een transitievergoeding en een outplacementtraject. Een outplacement traject moet de kans op een nieuwe baan vergroten. Hierbij wordt je ondersteund in hoe je jezelf het beste kunt presenteren. Hierbij krijgt de werknemer feedback op de CV en motivatiebrief. Verschillende tips kunnen hier sterk bij helpen. Daarnaast krijgt je toegang toch verschillende vacaturen en krijg je verschillende tips om beter onder de aandacht te komen bij toekomstige werknemers. Klik hier voor meer informatie.

http://carrierepoort.nl/