Impact corporate logo design
Image default
Computers / Internet / Searching

Littekens verminderen

Als je een zware operatie ondergaat, heb je veel aan je hoofd. Je kunt je veel zorgen maken over hoe je de operatie uitkomt, of je er echt beter van bent geworden, of dat er misschien iets dramatisch fout is gegaan. Je kunt angst voelen voor de operatie zelf, omdat het idee dat in je gesneden wordt heel eng kan zijn. Het laatste waar je je zorgen om maakt, zijn de littekens die je er van krijgt.

Maar heel veel jaar later kunnen die littekens exact het gene zijn waar je heel veel last van hebt. Ten eerste kunnen ze heel veel pijn doen, omdat het een gevoelige plek in de huid zal blijven voor de rest van je leven. Daarnaast kunnen de littekens je ook aan die zware tijd in je leven herinneren, toen je de operatie moest ondergaan. Dat kan hele nare herinneringen opbrengen, die zelfs trauma gerelateerd kunnen zijn. Ten slotte kun je de littekens ook gewoon echt heel lelijk vinden, waardoor je last krijgt van een negatief zelfbeeld.

Maar wat valt er dan te doen tegen de littekens? Gelukkig zijn er wat opties zodat littekens verminderen. Ten eerste is er een laserbehandeling om de littekens minder duidelijk te maken. Daarnaast is er natuurlijk littekenzalf, die de littekens verzorgen, zodat ze minder zichtbaar zullen zijn wanneer ze genezen zijn. Ten slotte is er nog de laatste optie, die niet voor iedereen weggelegd is. Je kunt ook over de littekens heen tatoeëren, zodat ze niet meer zichtbaar zijn en vervangen zijn door kunst. Sommige mensen vinden dit een hele mooie opties, maar je moet wel houden van tatoeages. Daarnaast doet een tatoeage op een litteken ook best veel pijn, dus dat is ook iets om wel echt rekening mee te houden. Maar als je echt een hekel aan het litteken hebt, kan het dus wel heel erg helpen.

 

https://medimast.nl/nl/newgel/g-12

Related Posts

Wat kan je verwachten van koffiebekerbestellen.nl?

Lichaamsdroger in plaats van een handdoek

Beschik over een sterke beveiliging door middel van een penetratietest