Impact corporate logo design
Image default
Computers / Internet / Searching

Inbraak tijdens de quarantaine

Het is nu ondertussen bijna 2 maanden geleden, maar het staat nog vers in ons geheugen; de week van het hamsteren. Voor de meest houdbare dingen greep je constant mis in de supermarkt, omdat degene voor je er 20 exemplaren van had gekocht. Dit geldt voor pasta en aardappelen, maar ook voor wc-papier. Het grappige was echter dat behalve deze paar dingen, per land verschilde waar er het meest in gehamsterd werd. Zo werd in Groot-Brittannië ook heel veel thee gehamsterd, en waren die schappen dus nagenoeg meteen leeg. In Italië werd alle pasta gehamsterd, behalve een soort penne zonder richels. Die vonden de Italianen blijkbaar zo smerig dat ze het zelfs in geval van nood niet wilden eten. Maar Amerika spant toch echt de kroon. Daar werd misschien wel het aller vreemdste product gehamsterd; wapens.

De grote vraag was natuurlijk toen waarom men wapens ging hamsteren. Het is niet iets wat te eten of te drinken is en is dus geen levensmiddel. In eerste instantie valt dan te denken aan het gebruik van wapens in de jacht. Als er geen eten meer zou zijn, dan zouden we dat dus zelf moeten verkrijgen door bijvoorbeeld te gaan jagen. Dat zou een logische reden kunnen zijn, vooral voor de mensen die op het platteland wonen. Maar dat is het niet. Nee, mensen hebben wapens gekocht om hun rantsoen te beschermen tegen mensen. Mensen die wapens hamsterden, waren dus van plan deze op mensen te gebruiken.

Nu is natuurlijk gebleken dat hamsteren helemaal niet nodig was geweest. En al was dat nodig geweest, dan waren de wapens nog steeds de oplossing niet geweest. Een inbraakalarm had voldaan. Een Alarmsysteem is namelijk veel effectiever en veiliger voor iedereen die betrokken is. Maar zo zie je wat een crisistijd met mensen kan doen. Ze maken beslissingen die niet per se heel logisch zijn.

https://www.groenewegendelft.nl/