Impact corporate logo design
Image default
Computers / Internet / Searching

Houd vogels op afstand door vogelwering

Langzamerhand beginnen de fossiele brandstoffen op te raken. Door het momentele verbruik door te zetten, zullen we de toekomst in gevaar brengen. Kortom, er moet iets veranderd worden. Wind en zon zijn eeuwige energiebronnen waar deze generaties gebruik van kunnen maken bij onder meer het opwekken van energie.

Door zonnepanelen te laten bevestigen op het dak wordt het mogelijk om aan de hand van het gratis zonlicht energie te produceren. Hierdoor kan men duurzame energie ontvangen met een 100% groene energiebron. Op die manier kan een duurzame wereld werkelijkheid worden.

Werking van zonnepanelen

De zon straalt energie uit in de vorm van warmte en licht. De panelen zijn in staat het zonlicht op te vangen en aan de hand van de ingebouwde omvormer om te zetten naar bruikbare elektriciteit.

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die weer bestaan uit twee laagjes silicium. Indien de zon op de cellen schijnt, zal er tussen de laagjes silicium elektriciteit ontstaan. Aan de hand van de omvormer zal de stroom naar de meterkast worden gebracht en worden omgezet in wisselstroom, oftewel de bruikbare elektriciteit.

Nadeel van zonnepanelen

Naast deze tientallen voordelen worden eigenaren somtijds geconfronteerd met vrijwel het enige nadeel van de zonnepanelen. Doordat de panelen een stukje boven het dak gemonteerd worden, wordt de plaats onder de panelen beschouwd als ideaal, beschut plekje waar in het bijzonder vogels van profiteren.

Eigenaren kunnen zich erg storen aan de overlast, zowel het geluid als de viezigheid. Helaas blijft het daar niet bij. Vogels zullen, door het vertrouwde gevoel, op termijn een nestje bouwen. Dit nestje zal opgebouwd worden uit brandgevaarlijk materiaal, waardoor het brandgevaar van het betreffende dak zal toenemen.

Gelukkig is er een oplossing gevonden op het bovenstaande probleem. Met zonnepanelen vogelwering zal het voor vogels en andere dieren niet langer mogelijk zijn om onder de panelen te komen. Er zal een kunststof strip onder de panelen worden geplaatst die voorzien is van naalden. De kauwen onder zonnepanelen zullen de vogels afschrikken. Tussen de naalden zal een verbindingsbrug lopen, waardoor het ook niet mogelijk is tussen de naalden door te glippen. Daarnaast zal de materiaalkeuze een afbraak voorkomen.

http://birdblocker.eu