Menu

Goedkoopste reisverzekeringen voor wintersporters

februari 28, 2017 - Computers / Internet / Searching

Als ervaren of onervaren wintersporter kan je bijna niet zonder een wintersportdekking. Natuurlijk is een reisverzekering niet verplicht, maar bij een vakantie met een hoog risico op ongevallen, is het handig om deze toch af te sluiten. Met een wintersportdekking natuurlijk. Het kan ook verstandig zijn om er een aansprakelijkheidsverzekering en een medische kosten dekking bij af te sluiten. In dit artikel wordt er alleen ingegaan op de wintersportdekking. Want welke verzekeringsmaatschappij biedt de voordeligste reisverzekering met wintersportdekking?

Top 5 reisverzekeringen voor wintersporters

  1. Centraal Beheer Achmea – €1,01
  2. Allianz – €2,00
  3. Univé – €2,25
  4. Zelf – €2,28
  5. Generali – €2,30

Al deze reisverzekeringen zijn doorlopende reisverzekeringen, hebben een Europadekking, een wintersportdekking en een maximale reisduur van 45 dagen. Dit houdt in dat de reisverzekering geldig is voor meerdere reizen in één jaar. Verder dekt de reisverzekering de reizen binnen Europa.

#1. Centraal Beheer Achmea – Doorlopende reisverzekering

Met een maandelijks bedrag van €1,01 is Centraal Beheer Achmea de goedkoopste aanbieder van een reisverzekering met wintersportdekking. De bagage wordt bij deze reisverzekering niet meeverzekerd.

#2. Allianz Global Assistance – Doorlopende reisverzekering Comfort

Bij Allianz betaal je €2,00 per maand voor de reisverzekering met wintersportdekking. De bagage wordt, net als bij CBA, niet meeverzekerd. Bij Allianz ben je met een wintersportdekking niet verzekerd tegen vervoer per helikopter of banaan van de piste. Daarvoor moet je een extra dekking afsluiten, namelijk medische kosten.

#3. Univé – Doorlopende reisverzekering

Je betaalt €2,25 per maand bij Univé. U bent tot maximaal €1.000,- euro verzekerd tegen hulp, vervoer en bagage. Je bent met de wintersportdekking wel verzekerd tegen bijvoorbeeld een gipsvlucht en wintersportuitrusting. De medische kosten zijn, net als bij Allianz, niet automatisch meeverzekerd.

#4. Zelf – Doorlopende reisverzekering Europa

Bij Zelf betaal je €2,28 per maand. Je wintersportartikelen zijn tot €5.000,- verzekerd. Deze verzekering kan je beter niet kiezen als je graag off-piste wilt skiën. Dit verzekert Zelf namelijk niet.

#5. Generali – Doorlopende reisverzekering

Bij Generali betaal je €2,30 per maand. Deze reisverzekering kan je het beste in combinatie met de medische kosten dekking nemen, anders worden ongelukken namelijk niet meeverzekerd. Als je de medische kosten dekking bij deze reisverzekering afsluit, kom je neer op een maandelijks bedrag van €2,90.

Als wintersporter kan jij dus het beste een reisverzekering bij Centraal Beheer Achmea afsluiten. Je bagage wordt voor €1,01 per maand helaas niet meeverzekerd, maar voor €1,27 extra per maand wordt dit gewoon meeverzekerd. Als je al helemaal met een veilig gevoel op wintersport wil gaan, kan je voor €0,57 extra per maand nog de medische kosten dekking afsluiten.

Staat jouw ideale verzekering hier nou niet tussen? Kijk dan eens op deze vergelijkingssite, om zo jouw perfecte reisverzekering af te sluiten!

Fijne vakantie!