Menu

G9 led lampen vervangen

March 9, 2016 - Computers / Internet / Searching
G9 led lampen vervangen

Waarom je gewone lampen moet vervangen door led lampen
Led lampen kun je op veel plaatsen in en om je woning gebruiken. Maar waarom zou je kiezen voor led lampen? En kun je echt alle lampen vervangen door een led variant?

Waarom
Door je gewone lampen te vervangen door led lampen kun je op jaarbasis vele tientallen euro’s besparen. Een gewone lamp die ’s avonds 4 uur aan is kost per jaar ongeveer €11,50. Een led lamp geeft dezelfde lichtopbrengst voor slechts €1,50 per jaar. Reken dus maar uit wat je per jaar kunt besparen als je al je lampen zou vervangen door led lampen!

Welke lampen vervangen door Led lampen
Als je het assortiment aan led lampen bekijkt dan zie je dat er voor elke lamp wel een led variant te verkrijgen is. De dikke fitting en de dunne fitting zijn ruimschoots vertegenwoordigd met verschillende lichtsterktes en verschillende lichtkleuren. Maar ook als je in je huis gebruik maakt van halogeen spotjes, kun je die prima vervangen door LED G9 lampen.

LED G9 vervangt halogeen spotjes
Halogeen spotjes hebben een speciale afmeting voor de lampjes die hierin geklikt kunnen worden. Die afmeting is om precies te zijn 9 millimeter en dat is dus waar de 9 voor staat bij de LED G9 lampen. Ook de LED G9 lampen zijn in verschillende kleuren wit te verkrijgen, maar in normale situaties is warm wit de kleur die overeenkomt met de lichtkleur die je gewend bent van je halogeenspotjes. Het vervangen van de halogeenspots door led lampen is heel eenvoudig: haal het normale lampje uit de fitting en druk de LED G9 er precies hetzelfde in. En dat was alles!

Nog meer besparen 
Zoals gezegd bespaar je met de aanschaf van led lampen heel snel op je energierekening. Maar ook op de lange termijn houd je meer geld over. Een led lamp kan namelijk wel tot 15 jaar mee gaan. En dat terwijl gewone lampen en spaarlampen een levensduur van 1 tot 3 jaar hebben. Je hoeft dus minder vaak nieuwe lampen te kopen en ook dat merk je dus in je portemonnee. Kortom: vervang snel je gewone lampen door led lampen!

http://www.leds-depot.be/