Impact corporate logo design
Image default
Computers / Internet / Searching

De leukste uitjes tijdens de kerstdagen

De kerstdagen hebben ieder jaar een magische eigenschap. Door de sfeer en de gezelligheid blijven de kerstdagen onvergetelijk. De dagen worden vaak doorgebracht aan de gedekte eettafel met allerlei heerlijke hapjes en drankjes. Pak het dit jaar eens anders aan!

De kersttraditie doorbreken kan de komende kerst enorm mooie momenten opleveren. Door je open te stellen voor nieuwe ervaringen, zal er een nieuwe (kerst)wereld voor je opengaan. Hieronder zijn enkele leuke uitjes voor je op een rij gezet om jou te voorzien van een leuke kerst.

Spoorwegmuseum, Utrecht

Jaarlijks wordt het Spoorwegmuseum in Utrecht in de kerstperiode omgetoverd tot een magische kerstwereld. Grote treinen worden gepresenteerd in een ’s winters landschap, kinderen krijgen de mogelijkheid te schaatsen, een bezoekje aan een echte koek-en-zopie tent: de activiteiten zijn oneindig.

Amsterdam Light Festival

Kunst, gemaakt van lichtstralen, heeft altijd iets magisch. Amsterdam biedt de mensen ieder jaar de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de kerstwerken van diverse kunstenaars, waarbij zij de opdracht kregen Amsterdam op een unieke manier te verlichten. Ieder jaar wordt Amsterdam verlicht volgens een specifiek thema. Het festival is optimaal te beleven door een rondvaart door de stad of door een rondje in musea.

Schaatsen op kunstijs

Ieder jaar vinden we het lastig om afscheid te nemen van de warme dagen, maar kijken we ook stiekem uit naar de sfeervolle, witte kerst. Helaas is dit in Nederland niet altijd het geval. Om alsnog de witte kerst te ervaren, is het aan te raden een schaatsbaan met kunstijs op te zoeken in de buurt. Met een warme chocolademelk en de kerstnummers op de achtergrond zal de sfeer er direct inzitten. Trek je foute kersttrui aan, een normale kersttrui is uiteraard ook toegestaan, en waag een poging op het ijs.

De Winter Efteling

Door het jaar heen wordt de winter al dikwijls bezocht door gezinnen. In de winter wordt er nog meer aandacht besteed aan de sprookjesachtige sferen. Vooral op eerste en tweede kerstdag is het een bezoekje aan de Winter Efteling waard. Er is ruime keuze uit verschillende winterattracties en de Efteling biedt entertainment aan voor jong en oud. De dag kan afgesloten worden met een overheerlijk kerstdiner in het restaurant.

https://www.uglyxmas.be/be_nl/