Impact corporate logo design
Image default
Computers / Internet / Searching

De eerste stappen in digitaal ondernemerschap een webshop

De coronacrisis heeft voor een hoop negatieve situaties gezorgd. Er zijn echter ook kansen. Er zijn bijvoorbeeld nog meer mensen gaan ondernemen via het internet door corona. Wat ook mogelijk is: je wilt het wel, maar hebt de juiste middelen niet of weet niet waar je moet beginnen. Na het lezen van dit artikel zal je meer weten over de eerste stappen naar een webshop.

 

Een plugin

Als eerste ga je een WordPress webshop plugin kiezen die geschikt is. Er worden veel mogelijkheden aangeboden op WordPress. Deze mogelijkheden hebben wat meer te bieden. Wanneer je een eenvoudige webshop wilt heb je ook het volgende nodig: een webshop plugin. Een andere naam hiervoor is een e-commerce plugin. De e-commerce plugin voegt in één keer alle eigenschappen toe die nodig zijn voor een werkende webshop. Er zijn meerdere webshop plugins. Voorbeelden zijn MarketPress, Shopifyy en WooCommerce.

Voor de verkoop van fysieke producten is WooCommerce de meest populaire WordPress webshop plugin. Easy Digital Downloads is een geschikte keuze wanneer je alleen digitale producten verkoopt, zoals ebooks. Deze webshop ziet er misschien anders uit dan de professionelere manier van een php developer, maar is wel interessant.

 

Installeren thema

Voor het gemak neem ik aan dat je WooCommerce hebt geselecteerd. In dat geval heb je ook een WooCommerce-thema nodig. Tegenwoordig zijn er een groot aantal gratis thema’s om uit te kiezen die er erg goed uitzien. Toch raden we aan te investeren in thema’s van hoge kwaliteit. De voordelen van hoogwaardige WordPress-thema’s zijn de prijs waard. Er zijn verschillende websites waar u premiumthema’s kunt kopen. Voorbeelden zijn Themeforest en Elegant Themes.

 

Wat ook belangrijk is, is het volgende: de WordPress-webwinkel moet responsive zijn. Responsive houdt in dat de webwinkel zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van de gebruiker. Hierdoor zal de online winkel er altijd goed uitzien en goed werken. Het maakt niet uit vanaf welk apparaat de webwinkel wordt bezocht. Veel moderne sjablonen voor online winkels zijn responsief. In bepaalde gevallen wordt het aangeraden om mobiele thema’s te gebruiken wanneer je een ‚Äč‚Äčaparte mobiele online winkel op wilt zetten. Klinkt het stappenplan tot nu te moeilijk? Dan kan je het jezelf nog makkelijker maken door je te laten helpen door een front end ontwikkelaar of back end ontwikkelaar.

http://kojac.nl