Impact corporate logo design
Offers

De cryptocoin Stellar

Stellar is een open-source decentraal netwerk met als primair doel om op een veilige, snelle en betaalbare manier verschillende vormen van bezit / waarde uit te wisselen door middel van blockchain technologie. 

Bijvoorbeeld om vanuit Nederland een betaling in euro’s uit te voeren, welke tegen de meest gunstige koers wordt omgezet in dollars en een aantal seconden later bij iemand in de Verenigde Staten wordt bijgeschreven.

Stellar LogoHet internet bestaat uit een netwerk van servers welke onze data bevatten, maar ook websites en applicaties. Net als het internet, is Stellar een netwerk van (decentrale) servers. Iedere “Stellar server” houdt een digitaal grootboek bij, ook wel de blockchain genoemd.

Iedere Stellar server beschikt altijd over exact hetzelfde kopie van dit grootboek, welke iedere transactie op het Stellar netwerk bijhoudt. Iedere entiteit kan in principe een Stellar server opzetten en naarmate er meer servers in het netwerk zitten wordt het netwerk robuuster. Alle servers in het netwerk communiceren constant (iedere 2 tot 5 seconden) met elkaar om transacties te verifiëren, dit noemt men consensus. 

Bron: https://bitvavo.com/nl/blog/wat-is-stellar