Impact corporate logo design
Image default
Computers / Internet / Searching

Blogs brengen kennis over naar jouw klanten

Blogs schrijven kan voor jou als ondernemer vernieuwende content aanbrengen op de website. Jij weet immers alle ins en outs van jouw vakgebied en kan deze kennis delen met de bezoekers van de website. Hierbij draait het dus niet om productverkoop, maar juist om de inside information die je wilt overbrengen naar zowel nieuwe als bestaande klanten. Om te beginnen met jouw blogartikelen is het daarom belangrijk om eerst meer te weten over het opzetten van een goede blog.

 

Informatie overbrengen met blogs

Als ondernemer weet je wat er speelt binnen jouw vakgebied. Je zult ook ongetwijfeld veel vragen krijgen van klanten. Deze vragen kunnen dienen als onderwerpen voor jouw blogs. Er is immers behoefte aan meer informatie en deze informatie kun jij eenvoudig overbrengen door met regelmaat artikelen op de website te plaatsen. Schrijf hierbij alle kennis die je hebt op en inspireer jouw klanten om zelf projecten te starten. Je zult nooit te veel informatie overbrengen, want jouw klanten hebben er al voor gekozen om zelf aan de slag te gaan en bij te leren. Hiermee genereer je ook meer bezoekers op jouw website, wat jouw omzet wellicht ook ten goede kan komen.

 

Jouw bezoekers zijn belangrijk voor jouw verhalen

Als de vragen zich niet direct lenen voor blogs, probeer je dan in te leven in jouw bezoekers. Deze kopen namelijk jouw producten of maken gebruik van jouw diensten, dus is het ook belangrijk dat zij aangesproken worden. Verplaats je daarom goed in deze persoon en vraag jezelf af in welke situatie deze persoon zit als hij of zij gebruik moet maken van jouw producten en diensten. Hier kun je namelijk veel verschillende onderwerpen uithalen, welke jouw website ten goede kunnen komen. Hier kunnen bijvoorbeeld ook lijstjes uitkomen. Denk hierbij aan een bepaald aantal tips om een handeling uit te voeren, de overeenkomsten en verschillen tussen producten of een top 10 beste producten uit jouw sector.

 

Zoekwoorden maken jouw blog vindbaar

Zodra dit allemaal helder is, kun je gaan nadenken over de zoekwoorden van de blogs. Deze zoekwoorden zorgen er namelijk voor dat jij beter vindbaar bent in de zoekmachines. Bedenk je daarom welke zoekwoorden jouw bezoekers gebruiken om op jouw website terecht te komen. Mocht er al veel gebruik zijn gemaakt van een bepaald zoekwoord, ga dan op zoek naar synoniemen. Zoekmachines zoals Google kijken namelijk naar deze keywords en maken aan de hand daarvan een ranking. Om op de eerste pagina te verschijnen, moeten jouw artikelen aan alle richtlijnen van de zoekmachine voldoen. Een daarvan is het juiste gebruik van zoekwoorden.

 

Houd de interval aan die jij hebt gekozen

Als je besluit om blogartikelen te gaan schrijven, bedenk je dan ook wat de interval is tussen de berichten. Deze interval moet je aanhouden zolang jij gebruik maakt van een blog. Als jij ervoor kiest om de eerste berichten wekelijks te plaatsen is het van belang om dit ook op deze manier te blijven doen. Jouw lezers kijken namelijk uit naar het volgende bericht en kunnen teleurgesteld worden als een bericht uitblijft. Vraag jezelf dus af wat haalbaar is in combinatie met de andere taken die jij hebt als ondernemer.

https://www.textmakelaar.nl/