Impact corporate logo design
Image default
Computers / Internet / Searching

Belangrijke aspecten productontwikkeling.

In de snel veranderende wereld is het ontwikkelen van een product soms best lastig. Helemaal als je als beginnende ondernemer een klein budget hebt. De wereld veranderd erg snel door de innovaties in combinatie met ontwikkelingen. Het ontwikkelen van een product gaat heel erg vaak mis. Meer dan 70% faalt ook om een nieuw goedwerkend product op de markt te brengen. Hieronder gaan wij enkele belangrijke aspecten bespreken waar jij op moet letten bij productontwerp.

 

1. De voorbereiding

Veel ondernemingen falen door het slechte voorbereiden. Veel ondernemers denken vanuit hun eigen perspectief maar gaan niet uit wat hun potentiele klanten denken. Daarnaast denken veel ondernemers niet goed na over de 4p’s en doen ze maar wat. Bij een goede productieontwikkeling is het belangrijk om een goed plan klaar te hebben wat er voor kan zorgen waarvoor er zo min mogelijk kosten gemaakt worden. Als je niet weet wat het ideale materiaal is voor je product? Doe dan een fem analyse.

 2. De markt

Een snel groeiende markt heeft meer potentie dan een markt die aan het afbouwen is. Als ondernemer is het dus goed om te onderzoeken hoe jouw markt in elkaar steekt. In een snel groeiende markt is het makkelijker om succes te hebben dan een kleine markt. Ga je dus een product uitbrengen in een  kleine markt? Zorg dan voor een innovatief product die de consument overtuigt tot kopen.

3. Tegenslagen tijdens de uitvoering

Als je dan eenmaal je onderzoek gedaan hebt en het ontwikkelen gaat van start, moet je rekening houden met eventuele tegenslagen. Vaak gaat het altijd anders dan gepland. Zorg voor een duidelijk plan vooraf de uitvoering zodat je makkelijk kan bijsturen. Als startende onderneming kan het zijn dat je aandeelhouders ook het een en ander van je verwachten. Communicatie kan problemen voorkomen. Door een goed plan weten zij ook wat er te verwachten staat tijdens het productieproces en dat eventuele tegenslagen erbij horen.

https://bpo.nl/