Menu

Belang van de gepimpte trap

May 18, 2020 - Computers / Internet / Searching
Belang van de gepimpte trap

De trap lijkt soms een beetje het vergeten stukje van het huis. Het is weggestopt in een hoekje en is vaak erg donker, door het gebrek aan ramen en aan lampen. Al is het huis nog zo mooi, de trap is zelden op hetzelfde niveau verzorgd. Zonde, want met een mooie trap heb je een nog mooier huis.

Zo zijn er bijvoorbeeld architecten die de trap uit zijn donkere hoekje trekken, en in het licht neerzetten, recht in het zicht. Ze maken er een prachtige draaikolkachtige trap van, of maken een brede trap die in een rechte lijn naar boven loopt. Zo is het meteen een van de eerste dingen dat je opvalt. Door geen solide trap te maken, maar traptreden die los van elkaar zitten, blokkeert de trap ook niet het licht voor de rest van het huis.

Maar als je er dus voor kiest om de trap zo’n prominente plek in het huis te geven, moet je er ook echt wel goed voor zorgen. Dus je moet goed opletten welk materiaal je op de traptreden legt. Niet de goedkoopste kiezen dus, maar echt voor kwaliteit en esthetische kwaliteit gaan dus. Kies voor een  mooie houtsoort die in de lak al een antislip laag heeft. Of een mooi gesteente die ook voorzien is van de antislip laag. Dan hoef je de trap niet te ontsieren met lelijke kussens die tegen slip werken.

Ten slotte is de Balustrade van de trap, de Trapbalustrade, natuurlijk ook enorm belangrijk. Want deze moet mooi, en veilig zijn. Zodat je er veilig naast kan lopen, maar ook niet de hele tijd tegen een lelijk ding aan zit te kijken.

Wanneer de trap ook opgepimpt is, is het huis er helemaal klaar voor. Dan is het overal even mooi en is het een compleet interieur.

                  

https://www.lamiwood.nl/