Impact corporate logo design
Image default
Computers / Internet / Searching

Advies kerstboom

Sinterklaas is het land uit en dat betekent dat het tijd is om een kerstboom in huis te halen! Maarja, wat voor soort kerstboom schaf jij dit jaar aan? Waarschijnlijk kan jij maar 2 of 3 soorten opnoemen terwijl er tientallen andere soorten zijn. Wil je meer weten? Lees dan verder.

Bij aanschaf van echte boom is het natuurlijk belangrijk dat je de sterke dennengeur ruikt. De geur van een dennenboom doet je direct denken aan kerst, lekker nostalgisch. De bekendste kerstboom is de Nordmanm. De kans is groot dat jij deze al eerder in huis hebt gehad. De Nordmann heeft mooie glanzende donkergroene naalden die niet heel erg prikken. De geur van de boom is erg sterk en de naalden vallen haast niet uit.

Een andere populaire boom is de Fijnspar. Deze traditionele boom is veel te vinden in de Nederlandse woonkamer. Ook deze boom heeft bijna geen last van uitvallende naalden en heeft een sterke geur. De naalden van de Fijnspar prikken wel.

De blauwspar heeft een blauwe-grijze gloed. De boom is te herkennen aan een mooie Pyramide vorm en er zit veel ruimte tussen de takjes waardoor de boom makkelijk te versieren is. Een nadeel van deze boom is dat de naalden erg prikken.

De kleinste versie van de spar is de Japanse zilverspar. Deze klein boom is afkomstig uit Japan en heeft veel korte takken die dicht op elkaar zitten waardoor de boom heel vol lijkt. De boom heeft de naam gekregen vanwege de zilver/witte strepen aan de onderkant van de naalden.

Wil je liever geen echte kerstboom maar ben je juist opzoek naar een kunstkerstboom? Zo heb je bijvoorbeeld een besneeuwde kunstkerstboom of een kunstkerstboom in een andere vage kleur. Het voordeel aan een kunstkerstboom is dat de naalden niet uitvallen en een kunstkerstboom kopen hoeft maar een keer te gebeuren. 

https://www.xmasdeco.nl/