Impact corporate logo design
Image default
Computers / Internet / Searching

5 voordelen van statistiekbegeleiding van Scriptium

Statistiek is een vast onderdeel van menig opleiding aan het hoger onderwijs. Ook is het een onderdeel waar veel studenten bij vastlopen. Er zijn verschillende externe bureaus die statistiekbegeleidingaanbieden voor studenten die extra ondersteuning nodig hebben bij het werken met SPSS of het leren voor een statistisch vak. Wij vroegen een statistiekbegeleider van centrum voor educatieve ondersteuning Scriptium aan om te bekijken hoe dat eraan toe gaat. Hieronder lees je over onze bevindingen en de voordelen.

 

  1. Vakinhoudelijke experts

Het belangrijkste voordeel is de onmiddellijke toegang tot vakinhoudelijke experts. Scriptium heeft een grote groep aan specialisten die allemaal voor je klaar staan om hulp bij SPSS en statistiekbegeleiding te bieden aan studenten die dat nodig hebben. Deze statistiekexperts weten van aanpakken en zijn al jarenlang actief in het werkveld. Ze weten alles van statistiek en SPSS en deinzen dus ook nergens voor terug. Dat is het soort expertise waar wij in ieder geval naar op zoek waren.

 

  1. Scriptie & studie

De statistiekbegeleiders bij Scriptium kunnen hun statistische kennis toepassen op zo’n beetje elke hulpvraag. Je kunt dus statistiekbegeleiding krijgen als onderdeel van een statistiekvak dat je moet halen. Maar ook is er statistiekhulp in de vorm van scriptiebegeleiding. Deze laatste vorm is specifiek voor studenten die bezig zijn met het statistisch verwerken van kwantitatieve data voor hun scriptieonderzoek. Dat is een ander soort begeleiding die veel meer gericht is op het concreet werken met SPSS.

 

  1. Tentamentraining statistiek

Elke student die een statistiekvak heeft gehad weet dat het tentamen echt een struikelblok kan zijn. Statistische theorie is taai, zeker voor studenten die niet per se wiskundig onderlegd zijn. Daarom heeft Scriptium voor deze studenten tentamentraining die gegeven wordt door statistiekbegeleiders. Het gaat dan om intensieve sessies van maximaal drie uur waarin je helemaal klaargestoomd wordt voor een statistiektentamen. Hoe gaaf is dat!

 

  1. Statistiek laten nakijken

Misschien heb je jouw statistische berekeningen in je scriptie al gedaan en wil je eigenlijk dat een statistiekexpert er even naar kijkt om te zorgen dat je alles correct hebt gedaan. Dat is ook mogelijk bij Scriptium. Door een statistiekexpertkan je scriptie laten nakijken en specifiek bekijken of je alle berekeningen juist hebt uitgevoerd, of alles wel klopt en of je gekozen SPSS-functies bijvoorbeeld wel aansluiten op de methode en doelstelling van je onderzoek. Je krijgt dan gerichte feedback in de kantlijn van het document.

 

  1. Geen vaste afspraken

We waren blij verrast met de manier waarop Scriptium omgaat met betalingen en offertes. Ze verstrekken een offerte voorafgaand aan jouw traject. Dit is dus een offerte die helemaal gebaseerd is op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Ze werken niet met vaste uurpakketten of afspraken waar je vervolgens sowieso aan vastzit. Je kunt de statistiekbegeleiding op elk moment stoppen. Vervolgens betaal je aan het eind van elke maand voor de uren begeleiding die je gehad hebt.

https://www.scriptium.nl/