Impact corporate logo design
Image default
Computers / Internet / Searching

3 tips om op te letten bij het verven van een bank

Als uw leren bank qua comfort nog van prima kwaliteit is, maar door intensief gebruik van uw kinderen steeds slechter eruit komt te zien, is de bank verven een goede optie. Zo hoeft u geen nieuwe bank te kopen, maar lijkt uw bank toch gloednieuw.  Echter moet u wel op een aantal dingen letten voordat u daaraan begint. Daarom staan in dit artikel 3 dingen om op te letten bij het verven van de bank.

  1. De verf

Bij het verven van een leren bank is het cruciaal dat u leerverf gebruikt. Zou u een andere soort verf gebruiken, zoals bijvoorbeeld olieverf, is de kans groot dat de verf niet blijft plakken aan de ondergrond. Dan gaat de verf al snel schilferen en dat ziet er niet fraai uit. Ook kan het bij olieverf zijn dat de verf ophoopt en dus geen strak, onmerkbaar oppervlak creëert. 

  1. De kleur

De kans is klein dat de kleuren die winkels verkopen, exact de kleur van uw bank zijn. Bij wit en zwart is dit verschil subtiel en nauwelijks zichtbaar, maar bij tinten bruin en kleuren zoals blauw is het verschil duidelijk merkbaar. Om een oneffen gekleurde bank te voorkomen kunt u 2 dingen doen. U kunt de hele bank verven, echter kost u dit meer verf en dus meer geld. Maar u kunt ook de verf mengen. Dit kost meer tijd, maar zorgt wel voor een mooi effect voor minder geld.

  1. De afwerking

Als u het bankstel geverfd heeft en u heeft het gewenste resultaat bereikt, dan moet de bank alleen nog afgelakt worden met een finisher. Dit product zorgt ervoor dat de verf mooi blijft zitten, dat het water bestendig is en dat de geverfde delen precies lijken op de niet-geverfde delen. Het is dus ongelooflijk belangrijk dat u deze laatste stap niet vergeet.

 

https://www.leerverfshop.nl/